Studiekeuzedatabase

Over de Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase voor het hoger onderwijs bevat feiten en kwaliteitsoordelen over hbo- en wo-opleidingen. Deze database bevat onder andere toelatingseisen, instroomaantallen, arbeidsmarktcijfers, accreditatiegegevens en studentenoordelen. Al deze informatie over Nederlandse hbo- en wo-opleidingen wordt via deze website beschikbaar gesteld voor professionele gebruikers. Lees meer over de Studiekeuzedatabase.

Inhoud van de Studiekeuzedatabase

De informatie in de Studiekeuzedatabase komt van verschillende leveranciers zoals CBS, ROA en DUO en uit diverse bronnen zoals 1CHo, HBO- en WO-monitor en de Nationale Studenten Enquête. Lees meer over de bronnen.

Release

Bij elke release van de Studiekeuzedatabase wordt er data ververst. Dit jaar vinden er 9 releases plaats. Wilt u weten wanneer een release plaatsvindt, bekijk dan de releaseplanning.

Lees meer over de laatste release.

Data-aanpassingen september 2017

In september 2017 gaat een vernieuwde versie van de opleidingspagina live op Studiekeuze123.nl. De pagina krijgt een aangepast design en een andere indeling. Daarnaast worden er diverse data-aanpassingen doorgevoerd op de pagina. Lees meer over deze data-aanpassingen.

Studiekeuzedatabase beschikbaar als API

Meer informatie

Highlights laatste release (juni 2018)

  • De bron NSE is ververst met de resultaten van 2018;
  • De resultaten van de HBO-monitor 2017 zijn verwerkt;
  • De resultaten van de NAE 2017 zijn verwerkt;

BUTTON-01