Studiekeuzedatabase

Over de Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase voor het hoger onderwijs bevat feiten en kwaliteitsoordelen over hbo- en wo-opleidingen. Deze database bevat onder andere toelatingseisen, instroomaantallen, arbeidsmarktcijfers, accreditatiegegevens en studentenoordelen. Al deze informatie over Nederlandse hbo- en wo-opleidingen wordt via deze website beschikbaar gesteld voor professionele gebruikers. Lees meer over de Studiekeuzedatabase.

Inhoud van de Studiekeuzedatabase

De informatie in de Studiekeuzedatabase komt van verschillende leveranciers zoals CBS, ROA en DUO en uit diverse bronnen zoals 1CHo, HBO- en WO-monitor en de Nationale Studenten Enquête. Lees meer over de bronnen.

Release

Bij elke release van de Studiekeuzedatabase wordt er data ververst. Dit jaar vinden er 9 releases plaats. Wilt u weten wanneer een release plaatsvindt, bekijk dan de releaseplanning.

Lees meer over de laatste release.

Nieuwe Studiekeuzedatabase 25 augustus 2016

Meer informatie

Highlights laatste release (juni 2016)

  • De handicap-oordelen uit de Nationale Studenten Enquête 2016 zijn up-to-date gebracht
  • De gegevens uit de Nationale Alumni Enquête (voorheen WO-monitor) zijn – naast de koppeling met de bacheloropleidingen – tevens gekoppeld aan de masteropleidingen
  • De Politieacademie is op verzoek van de instelling uit de database verwijderd, omdat deze opleidingen alleen toegankelijk zijn voor mensen met een baan bij de politie.

BUTTON-01